Kordaläinud kordetrenn :)

Võtsin Saale peale ja põrutasime talli. Alguses kohe läksin tšekkasin uued hobused üle. Siis poni valmis. Mõtlesin kordetada ja lõpus külgratsmetega natsa teha. Siis avastasin, et sedelgat pole, olin selle vahepeal juba autosse jõudnud tassida. Aga auto oli seekord teise talli ees :P Niisiis läksime poniga maneežiuksele ja palusin hoida kuni toon. Polekski kohe kordetama saanud, sest 2tk oli ees juba.
Kordetasin tagumises ääres seekord. Ponil oli päris kõva jooksutuju! Väga palju pakkus ise galoppi ja siis muudkui jooksis ringiratast. Vähemalt sai oma liikumispuudujäägid tasa teha :) Lõpuks oli ta mõnusalt lahti jooksnud ennast ja tegin ka külgratsmetega. Jooksis päris kenasti, jäin täitsa rahule. Pidin pikemalt maha jalutama, kuna kordetrenn tuli (poni soovil :P) pikem kui ma kavatsesin ja ta oli veits niiske.
Järgmised korrad peab ka kindlasti kordetama, eriti kui ratsutama minna. See mõjub hästi praegu. Poni saab omas tempos ennast soojaks joosta ja ma ei saa midagi ära vusserdada.
Mõnusalt kevadine ilm oli juba, nii soe :) Vett oli igal pool nii et tapab aga kookisin oma ratsakummikud jälle välja ja hea kuiv sulistada :D
Canarial on kapjadega sama asi mis Trummil - kahekordne kabjasein :S Lasen praegu selle veel ära värkida, aga peale võistlusi peaks rauad panema. Et vahe sügavamaks ei läheks, Kubre soovitab. Peaks olema pinnasest, et kivikesed lähevad vahele. Eks näis.
Ja lõpuks: meetrise vöö otsingud hakkavad jälle peale :D

2 comments:

Anonymous said...

Kas sa oskad veel midagi selle kahekordse kabjaseina kohta rääkida - näiteks millest selline asi tekib või mis selle tekkimist soodustab, kas sellest on lootust õige kohtlemise korral aja jooksul vabaneda, mida selleks teha jms?

Triin said...

Tõenäoliselt tekib see kõvast pinnasest, kus on palju väikseid kivikesi, mis siis sinna vahele lähevad ja vahe suuremaks ajavad. Meil näiteks mõlemal hobusel esmakordselt selline probleem. Alguses võib proovida lihtsalt see ära värkida ja ehk ei tule enam tagasi, kui kapju liiga pikaks ei lase. Põhimõtteliselt tuleb suvi ka kohe ja rohu peal peaks nagu ära kaduma. Teine võimalus siis ära värkida ja rauad alla, siis ei puutu see osa kabjast vastu maad, raud on ees ja kivikesed vahele ei saa.
Ühesõnaga kindlasti on võimalik vabaneda, kutsuda sepp. Iseenesest see midagi ei tee, mul käib hobune nii trennis aga vb tekiks probleemid kui see vahe liiga suureks läheb. Sepp oskab konkreetse hinnangu anda.