Elleni trenn + Trumm algajateponina

Nonii, selle kuu sündmustest siis tagantjärgi:

1.aprillil käisin hipus, ostsin ponile uue teki :) Puuvillase õhukese.

2.aprill otsustasin õhtul et ma ikkagi lähen talli :P Kordetasin teda, lasin ka galopikiirendusi teha ja ponil end välja joosta. Lõpus natsa külgratsmetega traavitööd. Siis tegime natuke sigadusi ka - käe kõrval küünalt tuletasin meelde :D Ja lõpetuseks veidi klikkerit, mis meil veits unarusse on jäänud ajapuudusel.

3.aprill - Elleni trenn. Kõigepealt puhastasin poni õues, nii soe oli :) Siis passisin maneežis, vaatasin teisi sõitmas jms, tegin aega parajaks. Siis käbe poni valmis ja maneeži. Eriti ei jõudnudki kordet teha kui Ellen juba tuligi. Pidin veel teise talli kannuste järele jooskma :D
Mõtlesin, et huvitav miks Ellen mulle ja Kätlinile midagi ei ütle. Tuli välja, et ta ei teadnudki, et me ka trennis oleme :P Igatahes olid veel Brincipe ja Vagabond ka ja kuna tase ebaühtlane siis saime suht vähe tähepanu. Mul polnud ses suhtes vahet, et sõitsin niikuinii alles neljandat korda peale õnnetust aga Kätlinil oli suht mõttetu. Trumm oli väga tubli! Lihtsamate harjutuste tiksumine oli ses suhtes hea, et ei saanud üle nõuda :D Käed peaksid veel rahulikumad ja stabiilsemad olema. Ratse ei tohi pikemaks vajuda. Poni sirutas ette-alla, see oli hea. Istak on natsa jama, eriti galopis. Ellen tahtis pikemaid jaluseid aga hüppesadulaga on suht raske pikemate jalustega sõita mu meelest :D Mulle meeldivad ikka hüppejalused :D Lisaks on veel see ka, et mul on ju poni ning halb on sõita, kui hobune lõppeb enne ära kui jalad :P Kui suure hobuse seljast tulla, on kohe tunda, et pole kuhu suruda :P Ses suhtes tahaks koolisõidusadulat, et siis oleks mugavam pikemate jalustega leppida, aga ma ei raatsi raha kulutada niiet jamh :P Oma koolisõidusadula müüsin igatahes Suhkrule, vähemalt talle sobib :)
Trennist veel nii palju, et pärast kui taha ka sõitsime, siis ei juhtunudki midagi. Lihtsalt kartis ja seetõttu pöörasin varem ära aga ei streikinud vms. Lõpuks olime mõlemad surmväsinud! Sellist trenni pole kummalgi ammu olnud :D Ponil oli pea maas ja ei teinud millestki välja, mul annavad lihased mõnuga tunda.

4.aprill oli alguses plaan proovida maastikule minna. Maneežitrenni ei tahtnud teha, kuna sai eile nii tugeva trenni. Läks hoopis nii, et sõbranna tuli kaasa ja tegin hoopis talle tunni. Ise selga ei roninudki. Igaks juhuks tegin kerge korde ette, et veenduda, et mingit üleliigset energiat pole vms. Ja siis mängis Trumm algajateponi :) Ta oli väga tubli. Tegid kordel sammu-traavi. Mul sõbranna on isegi paar korda ratsalaagris käinud ja mõned korrad minuga tallis kaasas. Küsisin just msnis "kle kunas sa viimati ratsutasid? Trummiga hipus?" "ee..ammu. siis kui ta seda imeasja tegi eest ja tagant üles, see nägi lahe välja :D" Ta võib õnnelik olla, et ta siis veel seljas polnud, vaid poni üksi kordel :P Igatahes sellest siis 1,5 a ja selle kohta tuli tal eile väga hästi välja! Harjutas kergendamist põhiliselt. Ja tundis rõõmu :) Kui ta sammus pöördeid tegi, ei tahtnud ma, et ta ainult sisemise ratsmega pööraks. Ütlesin, et pööraks enda õlad sinna suunda, kuhu pöörata tahab ja lihtsalt hämmastav, kuidas see mõjus!!! Kohe läks istak poole paremasse tasakaalu, kasutas käsi ja jalgu pööramiseks ja poni kohe reageeris tasakaalumuutustele. Niimoodi, et tema oli seljas vaimustuses, kui kergesti ja ilma jõuta pöörata saab :D Siis trenn läbi, kabjad puhtaks, talli, varustus maha, ponile tekk selga ja tagasi koplisse.

No comments: