Brok linnapreiliks



Brok sai linnapreiliks, et minul oleks mugavam trennitada. Jah, muidugi on kurb hobust boksis passimas vaadata, eile passisin siis koos temaga õues vihmasajus, noh nii solidaarsusest :D Talliks seekord Ihaste, ostan ise silo juurde. Jah, on küll kulukas projekt :D Aga ehk on seda väärt. Vaatame kuidas see talv sujub. Alternatiive eriti polnud, kuna mul omad tingimused tallile. Ihaste võitis seekord ja ma tean, et mu hobune on hästi hoitud ja niiviisi nagu ma ette kirjutan. Projekt näeb ette ka väga palju tallis käimist. Erinevalt augustist, kus ma nägin Broki mõne üksiku korra ainult :D

Kolimine toimus reedel. Rentisime treileri, põrutasime Võrumaale, laadisime varustuse peale, otsisin hobuse karjamaalt üles, tõmbasime kordega peale ja tagasi. Kõik sujus väga kenasti. Kuna teised hobused olid õues, siis läks Brok ka esimese asjana koplisse, et üksi boksis karjuma ei hakkaks. Liikumine sobib sellises olukorras väga hästi. Vno igas olukorras tegelikult :D Viisime treiku ära ja läksin teise auto pealt asju talli viima. Sättisin asjad ära ja tuligi hobuste tallituleku aeg. Aitasin enda mära sisse tuua, lasin tal uudistada rahulikult. Hakkas silo mugima ja jätsin ta rahule selleks päevaks.

Laupäeval käisin ostsin ühe plastkasti juurde ja viisin veel asju talli. Mu hobustel on palju asju jaaa... Andsin hobusele igast head-paremat, proovisin talle uusi koplipäitseid, puhastasin. Siis läksime jalutama, näitasin ümbruskonda, platse, lasin värsket rohtu süüa, kordetasin. Jooksis hea meelega. Natuke oli mures, et teisi hobuseid õues polnud, hirnatas. Aga leppis ja värsket rohtu nosis hea meelega. Maneežides käisime ka tiiru vaatamas.

Pühapäeval veetsin tallis päris palju aega. Kuna tahtsin tallinaisi kindlasti kohata, siis läksin hobuste sissetoomise ajaks. Rääkisin juttu, tõin oma hobuse sisse ja lasin tal natuke süüa. Isu pole tal suurem asi, seega ta rohkem puhkas kui sõi ja viisin ta jalutama. Värsket rohtu ta eriti ei tahtnud, kordetasin, jooksis hea meelega. Siis lasin tal boksis olla, toimetasin ise mujal. Kuna tahtsin veel hobuse vaba aega sisustada, siis otsustasin ratsa jalutama minna. Alguses vahtis ikka ringi ja hirnatas. Mõtlesin oodata kuni ta rahuneb aga noh, peale 45 min sammu liivaplatsil oli ta ikka sama ergas niiet lõpetasin ära :D

Üksuse 20160903_185229.jpg kuvamine

2 comments:

Anonymous said...

Pane lühidalt kirja, mis on Ihaste eelised teiste linnatallide ees või kui sa võrrelda ei soovi, siis kirjelda, miks sa otsustasid just Ihaste kasuks :) Paljud ratsutajatest tudengid on ehk sama küsimuse üle pead murdnud (mina jätsingi hobuse kodutalli ja otsisin rentniku).

Triin said...

Eelised teiste linnatallide ees? Linnas polegi rohkem talle, kuhu hobust viia :D Aga kui võtta linnaümbruse tallid (kuni 25 km), siis peaks nagu valikut olema.
Miks mulle meeldib Ihaste?
-mõnus rahulik õhkkond, vähe erakaid, pole domineerivat stiili, grupitunnid ainult kindla tunniplaani alusel
-palju ruumi (2 väliplatsi, 2 maneeži), pole tunglemist
-hobuste eest hoolitsevad väga toredad ja hoolivad tallinaised, ka tallijuhataja poolt suhtlus sõbralik ja viisakas
-tallide ja platside ümbruses suur territoorium, kus hobust jalutada ja sööta (asfaltrajad, pole soppa)
-hobused saavad sama palju või isegi rohkem õues olla kui mõnes muus linnalähedases tallis (pool päeva ainult aga õue lähevad vara, hommikune söötmine juba kl 6)
-kõik mugavused on olemas (soe riietusruum, soe sadularuum, pesuboks)
-tall asub kodule lähedal, vajadusel saab ka liinibussiga (mul viskas vahepeal üle autosõit)
-minu hobuse puhul oli oluline, et ta ei elaks samas hoones hobustega, kes heina söövad (silo isegi pakutakse see hooaeg niiet mul oleks alternatiive ka olnud)

Vot nii tore ongi, iseasi kauaks seda talli enam on... Miinustest võib välja tuua liivapinnase kehva kvaliteedi (praegu õues isegi suht ok) ja juba enne mainitud vaid poolepäevase kopeldamise.