Marise trennis mõlema poniga

Kolmapäeval sõitsin Trummiga õues ilma sadulata, et saaks kerge trenn tehtud. Koheselt ka kahetsesin, sest soolikad olid sassis. Pole see pisike eestlane pehme ja lihtne sõita midagi! Aga eesmärki täitis hästi, trenn ei olnud pikk. Peale trenni vahetasin tal platsil valjad päitsete vastu ja lasin püherdada, peaaegu et käsu peale viskas pikali. Siis puhastus (ka harja olin kaasa võtnud ettenägelikult), tekk uuesti selga ja poni päeva parima osa juurde - värskeid rohuliblesid nakitsema :)

Neljapäeval käisin Remarkiga Marise hüppetrennis. Mina punnitasin kohe silmi, et millist rida me hüppama hakkame. Peneroll topeltsüsteemiga, ees ja vahel maalatid, eelviimane hüpe oli okser. Hobune natuke vingerdas pea iga kord aga võimles kenasti, mul endal olid vist isegi suuremad probleemid tasakaalu säilitamise ja hobuse sirgena hoidmisega kui hobusel seda hüpata :D Aga harjutusena väga mõnus ja avastasin, et parematpidi peale keerata on tunduvalt lihtsam kui vasakutpidi, niiet asi millega ratsastuses eraldi tegeleda. Ratsastuses üldse vaja galopiga rohkem töötada kuna heade hüpete eelduseks on siiski hea galopp.

Pilt: Elin Jalakas


Ruuporist nii palju uudiseid, et on kenasti kohanenud ja enam ei ürita teistele hobustele järele minna nagu segaduses eksinud poiss. Ann Meriste-White oma blogis kirjutab veel: "Aga väga nunnu on tõesti, käis 2 korda juba trennis ka, väsib suht kiirelt ära aga ratsanikud olid väga sillas temast. Ta on selline aktiivne aga mitte mingi rahmeldis, liigub ise edasi, tasakaal on hea ja pidurid ka head. Mida veel tahta."

Reedel tuli Maris Ihastesse ja sain Trummiga ratsastustrenni. Väga mõnus oli ja Trumm oli ka ülitubli :) Alguses uimas aga kui järjepidevalt nõuda ja ise mitte ülekohtune olla, siis hakkab kenasti tööle. Minu jaoks on tähtsaim, et olen õigel teel, poni saab aru mida teha vaja, tuleb lihtsalt lihvida. Trennis tegime volte, sirgelt sõitmist (rajast seespool), serpentiine (keskliini ületamine sammus), keskmist traavi (diagonaalil kahe katsena), sääre eest astumist (voldilt), õlad sees liikumist (voldilt), kontragaloppi. Ennast pean jälgima, et trajektoori planeeriks, ratsmega tugevalt hoidma ei jääks, sääri kasutada ei unustaks, sirgelt istuks ja ette ei vajuks ning ponil liikuda laseks. Poni võiks impulsiivsemalt, parema rütmiga ja lühema ratsmega liikuda kui ma harjunud nõudma olen.

No comments: