2017 kokkuvõte

On tegelikult läinud üsna üles-alla rütmis ja juhtunud nii mõndagi. Väga hea on nüüd võtta ette Google Calendar, kus mul on eraldi värviga igale hobusele oma kalender.

Jaanuar
Alustasin aastat päris tiheda trennitamisega. Jaanuaris oli ainult neli päeva, kus ma tallis ei käinud. Ratsutasin ja hüppasin ka. Proovisin igasuguseid sadulaid aga ei leidnud midagi head. Tõmbas jala veidike katki ja hakkas juba korralikult talvekarva maha ajama.

Veebruar
Trumm tuli Ihastesse külla kiilumädanikku ravima. Tore oli taas mõlema hobusega tegeleda. Lasin neid korduvalt koos maneeži jooksma, püherdama, lustima. Brokiga trennides midagi erilist ei teinud aga eks pinnas oli ka alla igasugust arvestust. Trummiga kelgutasin ja paar korda ratsutasin, oli nagu Trumm ikka.

Märts
Saatsin Trummi tagasi maale (seekord Põlvamaale) ja ratsutasin mõned korrad Brokiga. Isegi õues sai juba sõita. Kuu keskel lõhkus Brok oma jala nii ära, et hea et niigi läks. Käisin siis edaspidi kaks korda päevas tallis ravimas ja jalutamas. Nii saigi suht iga päev tallis käidud (kolm vaba päeva märtsis).

Aprill
Käisin kas tohterdamas, jalutamas, kordetamas või jooksutamas. Talliskäimise jaks hakkas ära kaduma ja eriti midagi ei teinud. Kuu lõpus jalutasin ratsa paar korda. Seoses talliomanike vahetusega olid segased ajad.

Mai
Tegin Ihastes viimased sammutraavitrennid ja kolisin Broki ära karjamaale. Väga tore oli teda suurel karjamaal vaadata! Aga üksi tallis käia talle ei meeldinud. Mõned korrad siiski kordetasin ja ratsutasin. Parim uudis oli, et leidsin lõpuks sobiva sadula.

Juuni
Käisin isegi mõned korrad maastikul läbi häda, kuid üldiselt loobusin. Brok elas oma hobuse elu.

Juuli
Brok puhkas. Käisin aeg-ajalt söötmas ja niisama kontrollimas.

August
Kolisin B Kuristale, et taas tegusaks hakata. Sain juba esimesel nädalal Broki sadulasse ja jalutama. Peamiselt käisin metsas jalutamas ja kõik sujus imeliselt.

September
Nautisin endiselt metsas käimist. Tegin ka kiiremaid trenne ja valmistusin võistlusteks.

Oktoober
Trenni sai see kuu vähem tehtud kuid B sai esimese rännakuvõistluse kogemuse. Läks väga hästi ja kiitsin oma hobust lõputult.

November
Sügis tuli peale ja käisin kuu jooksul vaid 8 korda tallis. Tegin kergemaid trenne.

Detsember
Kolisin Trummi ka Kuristale ja sain kohe motivatsiooni juurde tallis käimiseks. Peamiselt lihtsalt jalutasin hobuseid, kas käe kõrval või ratsa. Trummiga kelgutasin kaks korda.

No comments: