Võistlused ja B kiitmine

Nonii, aeg lendab ja Brukist kirjutasin viimati augustis. Vahepeal on juhtunud nii mõndagi. Brokiga tegin aktiivselt metsatrenne terve septembri. Valmistusime võistlusteks. Sekka ka paar platsitrenni.

Platsitrennides on B käitunud kenasti kuid minul kaob peale poolt tundi huvi ära. Proovin kõik lihtsamad asjad kohe ära ja kui hobune toimib, siis ei oskagi midagi edasi teha. Pole enam platsisõidu harjumust ja treenerit tahaks ka kõrvale. Ühele poole on ta siiski veidi kehvem ja ma ei tea miks. Vahepeal oli mõte ka koolisõiduvõistlustele minna aga ei hakanud üksi minema. Kuigi palju on metsas rallitud, siis platsiharjutusteks annab B ilusti kokku võtta. Ja tundub, et tema füüsis on ka tänu metsamägedele valmis selleks.

Uue sadula ostsin ka vahepeal, Jorge Canaves Celebration Dressur. Selle seeria sadulad paistavad sobivat Brokile. Raam oli kitsas ja lasin laiemaks painutada. Aga mul endal oli väga hea tunne sadulas. Üldse ei kaotanud tasakaalu. See oli selline eksprompt ost, sest tundus hea sadul hea hinnaga. Eks siis tuleb vanemad kõik maha müüa. Üleüldse tuleb üks suur puhastus oma varustusekogus teha.

Metsas oleme enamasti üksi käinud ja no endiselt on tegu suurepärase metsahobusega. Anna suund kätte ja läheb. Ja väga õige oli alguses sammutrennidest alustada - isegi kui ta on ähmi või energiat täis, siis ta jalutab perfektselt pika ratsmega maadhaaravat sammu ja mitte kunagi ei paku ise traavi. Tema jaoks lihtsalt ei ole olemas metsas traavi- või galopikohti, sest algselt olid need kõik sammukohad. Aga kui ma siis küsin traavi, kui ta energiast pulbitseb, oi siis ta lippab nagu traavel :D See on muljetavaldav kui pikka traavi ta on võimeline tegema. Ja talle väga meeldib joosta! Aga kui katkestan ja sammule võtan, siis jalutab nagu polekski muud varianti olemas. Ma olen ikka megarahul tema suhtumisega töö tegemisse!

Loomulikult oleme trennides ikka traavi ja galoppi ka teinud ja punnis silmadega kaitseväelasi vaadanud. Mingi periood oli mets seenelisi täis, igas teeotsas mõni auto. Juhtus isegi nii, et metsas ilmus kurvi tagant nii ootamatult seenekorviga tädike, et Brok jäi seisma ja ma pudenesin alla :D Kuna see juhtus mäe peal, siis oli maandumisteekond väga lühike. Kohe olin hopsti seljas tagasi ja läksime edasi aga see seeneline... No see oli selline tädi, et ta tegi näo, et ei näinud, ja vudis ruttu mööda teerada minema. Sai vist aru, et tema "süü" oli :D Muidu avastasin uusi radu ja ligunesin vihmas ja noh selline tavaline metsahulkumine. Ja kui me üksi metsas oleme ja hobuseid vastu tuleb, siis Broki jaoks on täiesti ineenesestmõistetav, et igaüks läheb oma teed.

Oktoobri keskel olid meil tallis kestvusratsutamise võistlused (Kurista Karikas). Kuna ma oma kabjasusside saagat ei saanud lahendatud selleks ajaks (sellest tuleb eraldi postitus), siis ei hakanud esmast kvalifikatsiooni (30 km) minema. Selle asemel sõitsin tutvumisklassi (22 km) koos ponidega :) Sain oma hobuse pulsivöö ka ära katsetatud (ostsin Polari M400 kella ja see on päris lahe asi). Võistlustel oli siis kaks metsaringi ja kolm vetkontrolli ja kõik sai kenasti läbitud. Kõige mõnusam oli, et polnud mingit vara ärkamist ega transastressi ja peale võistlust sai hobuse lihtsalt otse koplisse visata - milline luksus!

Bruki käitumist võistluse ajal saan ka ainult kiita. Hooldusplatsil oli ainult veidi rahutu ja noh ringid olid nii lühikesed, et ta ei väsinud ära ka. Aga metsas oli täiesti omas elemendis. Ponid panid alguses kohe hooga minema aga ma läksin tasa ja targu vastavalt pinnasele. Siis tõstsin tempot, jõudsin oma pikakoivalisega ponidele järele, vahepeal läksin neist ette, siis jäin jälle maha, siis jõudsin jälle järele jne. Ja Broki jaoks ei olnud mitte mingi probleem jääda üksi keset metsa grupist maha!!! Või mööduda grupist ja sõita kõige ees. Või sõita teiste sabas. Või lasta mööda tagant galopis tulija, ise rahulikult sammudes. Ja ma polnud seda maha jäämist ega möödumist vms varem proovinud ega harjutanud, see tuli tal iseenesest. Täiesti uskumatu mu jaoks, sest mu senised kogemused on ponidega, kes lähevad täiesti põlema stardis ja ei ole nõus enne maha jääma, kui nad on end hingetuks kihutanud. Lihtsalt väga väga lahe! See ainult kinnitab tema sobivust sellele alale.

Lisan taas palju pilte.

















No comments: