Kabjasussid

Poniga on elu ilus, see võib kruusa peal traavi ka lasta ja pole suurt häda. Aga hobusega on lood halvemad, mistõttu otsin raudadele alternatiivi. Kabjasusside kohta olen vahepeal palju uurinud ja kuna mu hobuse kabjad on ebastandardsed täisverelise latakad, siis eriti valikuvariante polegi. Enamus kabjasusside pikkus on suurem kui laius aga minu hobusel on vastupidi :D Niigi on päris rännakuspordiks soovitatud ainult Easyboot Glove ja Renegade mudeleid aga isegi Glove Wide mõõtudelt ei sobi. Mis jätab ainukeseks variandiks kõige kallima mudeli ehk Renegade (siis juba Viper). Iseenesest on need toredad värvilised aga väljaminek on märkimisväärne (Soomes nt 130€/tk). Ja nende sobitamine on ka keeruline, sest isegi mu hobuse kaks esikapja on ca 0,5 cm võrra erinevad :D Parema jalaspüsimise nimel võiksid need jalas olla vabalt mitte tihkelt aga kahe viimase numbri vahe on 1,2 cm -.- Mis teeb viimaseks variandiks proovida veel tiheda värkimisega saada mõlema kabja laius 0,2-0,7 cm kitsamaks. See ilmselt ei õnnestu. Kuigi need latakad lähevad tihedama värkimisega normaalsemaks, üle poole aasta nägin ju vaeva (aga ei mõõtnud). Ning söödalisandiga kabjakasvu kiirendamine ja seega värkimistiheduse tõstmine on üldse proovimata. Latakate veel suuremaks laskmine ja viimase suuruse kasutamine pole ka variant, sest väiksema kabja kasvatamine 1 cm pole hea variant ja pikkus läheks niikuinii liiga palju üle. Niiet jah, ei saa selles osas mingeid kiireid muutusi kui just raudu alla ei pane :)

Trennid on muidu läinud kenasti. Trumm käis isegi ükspäev üksi intensiivsel maastikul ja ei protestinud :) Brok käis ka väikse ringi üksi jalutamas. Aga üksi pole hea käia, hobused kuidagi pinges kohe. Ise vahin ka rohkem ringi. Platsitrennid on suht hästi läinud, natuke olen hüpanud ka mõlemaga, sh penerolli. Brokiga võiks rohkem huvitavaid harjutusi teha. Nüüd kooliga ühel pool, vahepeal läks kiireks. Vahepeal said suured hobused suvekarjamaale ka, ponid paastuvad :)

Täna käis sepp ja vedasime hobuseid talle ette. Olenemata kuumast ilmast läksime pärast koos Heleniga ratsutama. Temast saab Trummi uus ratsanik, vähemalt osaliselt ja mõneks ajaks :) Sel kuul peab Trumm muidugi täitma veel kohuseid minu ees ehk minema Piusale loodust nautima (tutvumisklass jälle). Aga peale seda võiks planeerida mõne koolisõiduvõistluse. Saaks Heleni kogemust ja mina meelde tuletada, et kuidas oli. Täna olime alguses platsil ja siis läksime metsa. LÕPUKS OMETI sain oma mõlema hobusega koos metsa!!! Brok oli suht hea meelega esimene. Samm on muidugi palju pikem kui Trummil :D Ja see väljendus kohe selles, et kes märjaks läks... Vorm on ka muidugi erinev... Aga mõlemad on lahedad :) Ja metsas on mõnus, see nüüd kahe järgmise nädala teema... Ja edaspidi ka, vahelduse mõttes.




No comments: