Koošik

Vahepeal sai Sõmkas käidud jälle, Košaga sõidetud ja Armast kordetatud. Ausalt öelda ma kartsin palju hullemat sellest traavlist aga tegelt oli jumala äge tegelane! Välja arvatud galopp, mis oli teisest universumist :D Traavlid jäävad ikka traavliteks, olgu neil kui hea iseloom tahes. Koostööd võivad nad tahta teha aga no kui liikumine on traavli oma, siis selleks ta ka jääb. Ultra on ka heatahtlik ja isegi üsna mõnusa galopiga, aga tasakaalu neil traavliristanditel pole, no lihtsalt ei ole! Ja milleks siis 4x kauem vaeva näha mingi traavliverega, kui sama asi ratsahobusega tuleks kordi kiiremini? Milleks ennast ja hobust piinata? Aru mina ei saa neist, kes tööhobuse ja traavihobuse ristandist loodavad head ratsahobust(sporthobust) saada, nagu väheke kilplased või peast tainad või... :D no offence, armsaks saavad hobused olenemata tõust aga siiski 54+monday=potato.

5 comments:

Kristina said...

Aga sa ütlesid, et ka hea sugupuu pole mingi näitaja. Milles siis küsimus, mis hobune siis on üldse hea?

K-L S. said...

Mina sain terve elu käruees jooksnud 17 aastasest traavlist normaalse ratsahobuse. Aega võttis aga asja sai ning trenni tegin temaga suhteliselt vähe. Ka tasakaal oli algul suur probleem, traavlid on ju harjunud ühtepidi ringi jooksma. Aga kui sul on traavliristand siis peaks probleem tunduvalt väiksem olema. Ja niipalju veel, et vahel võib mõne muu tõu ratsastamisega kauem aega minna, et teda ratsahobuseks saada. Tasub vaid veidi vaeva näha. :)

Anonymous said...

Kas see sama traavliristand "Ultra" pole mitte müügis iseloomustusega: super-hüper võimekas ja potentsiaalikas noor ratsahobune? :D

Anonymous said...

Vahel võib mõne muu tõu ratsastamisega rohkem aega minna, aga traavlite ja nende ristanditega läheb ALATI rohkem aega, et nad mingisugust galopi moodi asja jooksma saada. Kui meeldib minna ringiga ja raha pole, et korralikku hobust osta, siis pole midagi parata... tuleb traavlitega leppida.

A.

Triin said...

Kui head hobust saaks kergesti teistest eristada, siis oleks ju asjad hoopis teised, aga ei saa :) aga fakt on see, et kellel vähegi on mõistust ja võimalusi, see endale võistlushobuseks ju traavliristandit ei osta :)