Võistlused Säreveres

Käisime eile Särkas eestlaste koolisõidu teisel etapil. Ilm oli hea ja võistlused hästi korraldatud. Kohtunikud olid seekord taseme võrra kõrgemal ja see oli super. Kõrgemaid hindeid ei jagatud nii kergekäeliselt, kommentaarid olid asjalikud ning vajadusel tuldi isiklikult täpsustama erinevaid vigu. Näiteks mulle öeldi, et ma ei tohiks nende tavaliste sääristega ikkagi koolisõidus võistelda, et üleüldse säärised ei kõlba, peaksid olema saapad. Armas suutis ennast seekord vaos hoida, kuid igavuse peletas Trumm, kelle ehmatuse tõttu Anett soojendusel alla sadas. Kuid seda oli tunda, et Armas 3 nädalat sisuliselt puhanud oli, ratsastatavus polnud päris see. Kuid siiski, sain temaga lausa viienda koha peale ja roseti näppu :) Sõit oli küll kange ja juhtimisvõtetest väljas kuid vähemalt ei lahkunud võistlusplatsilt. Trumm oli tore nagu ikka, minuga I ja Anetiga II koht. See ütleb juba kõik, pole selle maailmatubli poni kohta suurt midagi lisada. Skeemi ajal ainult hakkas tal midagi nii sügelema, et jäi galopist traavile, kiskus muudkui pead alla ja üritas esijalga kõrgemale viia. Ega midagi, tõstsin uuesti galopile ja sõitsin edasi. Anetil oli skeem natuke vigaselt peas ja seal puterdas aga polnd hullu. Randy jäi ka Armsaga kenasti võistlusväljakule püsima ja tegi päris stabiilse sõidu. Autasustamisele läksin seekord Trummiga, kes kahele poole siis kenasti roseti sai. Anett läks Armsaga ja rosetti hobuse külge ei tahtnud. Transport sujus kenasti, ponid on juba harjunud rändajad.

2 comments:

Anonymous said...

Miks säärised ei kõlba (millistest sääristest üldse jutt on)? Olen ise seni poolsaapad+säärised kombinatsiooniga võistelnud ning pole see ühelegi kohtunikule ette jäänud. Kas põhjuseks on mugavus, väljanägemine või midagi muud? KS määrustik iseenesest ei keela ju sääriste kasutamist madalamates klassides, miks peaks see kohtunikule ette jääma?

Lihtsalt lugeja

Triin said...

Määrustikus pole eraldi määratletud mingit vahet madalamate ja kõrgemate klasside vahel, nõutud on ratsasaapad. Minul oli asi pigem selles, et oli tegemist suht vanade tolmuste sääristega, mis kohe eemalt vaadates eristusid poolsaabastest kerge toonivahega ning samuti olid nad siuksed vähe lotendavad altpoolt. Et kui ma sellistega tiitlivõistlustele läheks, siis mind vist starti ei lastaks. Aga põhimõtteliselt kui on uued saapaid meenutavad säärised ja ühenduskoha saapaga hajutavad kannuserihmad ära, siis vaevalt keegi midagi ütlema tuleb.