Treening...

Teisipäeval käisin tallis koos Camilla ja Kaariga. Kaari oli niisama külas, Camilla ratsutas Etaloniga. Tegin Kollasele väliplatsil ohjamist ja topeltkordet, õues olek ajas teda vähe rohkem ärevile ja kui oleks saand, oleks jooksnud :D Korra käisin Tullil ka seljas, natuke kõngutasime aga mitte liiga edukalt kuid siiski paremini kui eelmine kord. Kaari ehmatas ka meid korra, nii et hobune pika ratsmega galopipukkidega jooksis, mina kümne küüünega lakast kinni hoidmas :D Suht naljakas oli.

Neljapäeval käisin tegelesin kiirelt Kollasega. Tegin talle maneežis topeltkordet ja ohjamist, traavilattidest ka üle. Paar korda viskas silma särama aga muidu oli ok. Kuna mul on traavlisedelgas, siis tulevad ohjad suht ülesse kokku nagu ratsutades aga ta pöörab kenasti ja võtab suulist hästi.

Laupäeval käisime koos Camillaga. Kõigepealt ajasime poolteist tundi pulle taga põllu peal ja mujal :D Siis tegelesime hobustega. Kollasele tegin külgratsmetega kordet ja siis lasin Heidil kinni hoida, et selga minna. Panin igaks juhuks turvavesti ka :D Alguses jalutas mind käe kõrval, siis lasi kordele. Tegin seal sammu ja peatusi, ka ühe lühikese jupi aeglast traavi. Siis mingi hetk võtsin uuesti traavile, siis kiirustas ja selle peale vist ehmatas ära ja all ma olingi. Haiget ei saand, selline tavaline pehme kukkumine oli :D Sama kiirelt olin juba püsti ja kordetasi hobust väheke. Siis uuesti selga, Heidi jalutas mind käe kõrval ja tegi niiviisi käe kõrval joostes 2 juppi traavi. Selleks korraks siis kõik. Ratsaniku laseb kenasti selga, sammu ka teha aga ju siis traavil (ehk kiiremal liikumisel) ehmatab ära millegi peale. Otsin kaskadööri :) Pärast karjatasime veel põllu peal pulle ja vaatasime tsirkust, kuidas kahele kõrvanumbreid panema hakati :D

Pühapäeval tuli jälle Camilla ka. Läksime kolmekesi ratsutama: mina Tuusaga, Heidi Etaloniga ja Camilla ...ee... ühega väikestest mustadest märadest :D Sõitsime platsil ja siis läksime jalutasime põllu peal. Tuus oli täitsa tuus, meeldis :) Sõidaks kohe hea meelega veel. Siis tegin Kollasega, kordetasin teda külgratsmetega pikemalt ja intensiivsemalt kui tavaliselt, nõudsin ja läks veidi higiseks isegi. Siis Heidi jalutas mind seljas käe kõrval ja sellega piirdusime. Tahaks positiivset kogemust vahelduseks. Camilla tegi Tullile samal ajal väheke ohjamist, läks päris norm.

No comments: