Rullu õpib

Kolmapäeval lasime kollase koos ühe rahuliku ruunaga eraldi aeda. Kuna ta vajab dieeti, siis ta teistega kokku ei saa. Lisasööta samuti ei saa. Alguses natuke kiunusid, siis jooksid ja nüüd on vist sõberid :) Aga no mis neil muud üle jääb kahekesi olles. Siis tõin ta talli, et veel kiusata. Üksinda olla ei taha väga aga peab, puhastamine oli samuti esialgu uus asi paistab. Kuna vihma sadas, siis pidime maneeži minema. Kuna maneežis on postid, siis kordetada ei saanud. Kuna kordetada ei saanud, siis jooksutasin :D Kappas seal väheke ja panin prooviks ühe madala lati ka. Alguses hüppas kohapealt, siis juba hoo pealt. Eks tal need esimesed katsetused olid aga no potentsiaali peaks igal juhul olema, eestlased on tublid :)
Kolmapäeva õhtul toimus ka Trummi kolimine Vesnerisse, samuti Vigri ning Ronald läks Ihastesse. Trummi on nüüd uues ilusas kodus.

Neljapäeval proovisin kordetamist kollasega, seekord väliplatsil. Kiskus väljapoole suht palju jne aga no palju ta sest asjast ikka teab, iseenesest käis peale ruunamist kordel aga see oli ammu. Panin kordetamiseks sedelga selga, ei teinud teist nägugi. Peale seda läksin kollase sõbraga sõitma, selline valkjaskollane ruun, keda väheke uimaseks peetakse. Kuna vihma hakkas sadama, läksin maneeži. Poni oli tõesti vähe uimane aga samas ega temaga polegi ju pmst midagi tehtud, st ratsastamata sisuliselt. Nii me seal üritasime kulgeda.

Pühapäeval käisime kõigepealt koos Aneti ja Käroliga Vesneris. Tüdrukud pesid Turumli ära shampooniga. Külma vee tõttu võttis vist väheke värisema kuid tekihunnik ning nende vahetamine olid omal kohal. Kui ära kuivas, sai koplisse tagasi. Loomulikult püherdas ka kohe :) Nunnukas oli igatepidi ja kiidusõnu sai laviinina uutelt fännidelt. Peale seda läksime Unikülla paksu vaatama. Tõime rullu ja tullu sisse. Kõigepealt kordetasin kollast, seekord koos sadula ja valjastega. Varustus oli kindlasti uus tema jaoks kuid harjus ruttu. Üldse oli juba palju rahulikum ja mõistlikum, tundub nagu õpiks väga kiiresti. Eelmine kord olin ka käe kõrval käimist talle piitsaga õpetanud (muidu käis põhiliselt järel), selle tulemuslikkuses ei olnud üldse kindel kuid seekord üllatas mind kõrvalkäimisega :) Eks paar päeva puhkust oli aidanud asja kinnistada ja uue kohaga kohaneda ja stabiliseeruda. Puhkus teeb ikka head. Korde peal jooksis nirult ikkagi, teised hobused kõrvalkoplis ka jooksid (eelkõige täkk). Siis mul sai hing väheke täis (loe: ei jaksanud enam suurel platsil korderingi jooksmist edutult õpetada) ning panin korde vähekeseks suuliste külge (esimesel suuliste tutvustusel nii ei tehta aga kes sedagi teab, kas see esimene kord tal nii oligi?). Siis suunamuutus ja teistpidi jooksis päris viisakalt isegi. Sellega lõpetasime. Siis sõitsin Tulluga platsil, seal jooksis küll erksalt, vb maneež ahistab jne. Ja seal oli teisi hobuseid ka vahtimiseks. Eks ratsastust tuleb muidugi lihvida. Tegime vaid sammu-traavi. Siis eestlased õue tagasi ja kojuminek. Käroli tegi pilte :)


No comments: