Riks ja Turummel :)

Anett on kahjuks haige ja talli üldse ei saa niiet saan oma nunnu karvikust halli ponilisega ka vahelduseks sõita. Oskamatu Riksi kõrval on see hea vaheldus :D Riks on juba 5 päeva puhanud vahepeal :P Aga no mis parata. Hull koormus küll, ma pean seda asja ikka tõsisemalt võtma hakkama.
Niisiis võtsin täna esimesena Trummi ette. Teda on hea valmis panna, ta seisab nagu vana uni ja ei lase ennast millestki häirida. Või kui laseb, siis toidust :P Ratsutasime maneežis, õues sadas vihma ja pimedaks läks ka. Selga ja samm - wow kuidas astub jõulise pika sammuga. Soojenduseks ühtepidi ja teistpidi ja natuke harjutusi ka. Siis traav - appi mis toimub :D No ausõna, ta on kõige liikuvama seljaga eestlane, keda ma eales kohanud olen. Esimese kolme minuti peal hakkas pistma suurest kergendamisest :D Ta on selline poni, et kui temaga igapäevaselt ise ei sõida, siis on hästi naljakas ja vajab harjumist. Kuidagi teistmoodi. No igatahes oli mul väga harjumatu kogu sellele liikumisele ja isegi pööramisele jne pihta saada. Aga lõpus tulid vanad ajad meelde ja sain isegi kõrvalt positiivse kommentaari, et väga ilus. Ühesõnaga mõnna oli. Ja see tuli ka meelde, miks ma vanasti mitme hobuse korral Trummi viimaseks pidin jätma, no ei jaksa muidu enam muud teha, täitsa trenn kohe :P Teda peab eraldi motiveerima, et ta oma tagumist otsa kasutada viitsiks. Kõik oli super, ainult poolpeatusi peaks rohkem tegema, vajavad nagu lihvimist ja tõstaksid sõidumõnu. Võib-olla kui ta edasipürgivam oleks, siis oleks lihtsam. Ning maneežiäärt passis ka väheke, õnneks esimesi otsi seekord :D
Siis tegelesin Riksiga. Valmispanekul on ta juba hea rahulik, seisab paigal ja probleeme ei tekita. Tema puhul tekitab vb sadul ainult probleeme. Trenn läks enam-vähem. Vb 5 päeva puhkust on palju ja peaks rohkem ise vaeva nägema, et tulemusi saada. Aga küll see tuleb. Galopiliikumine oli endiselt suurepärane, selline eriti edasiliikuv ja töötav, tahaks kõrvalt näha kas on vahet näha ka, seljast on hea :)

No comments: