Kolmas ehk viimane nädal Critega

Esmaspäeval vegeteerisin niisama ja mitte kuidagi ei suutnud ennast talli vedada.

Teisipäev - Mare päev.

Kolmapäeval mõtlesin alguses hommikul ära käia, et saab kaelast ära. Aga siis helistasin Ellen Vatselile, et kas trenni millalgi saaks. Ja kohe samaks päevaks me kokku leppisimegi. Trenn oli väsitav :) Aga igal juhul hea ja asja ette jne jne. Suure hobuse ja poniga sõitmine on ikka erinev mis erinev. Critelt võiksin rohkem koondust küsida, pole ta enam nii noor ja toores midagi. Ning enda istakuga pean vaeva nägema. See on vana tõde, et poniga pole istakuvigu nii palju näha kui hobusega. Ning see minu raskus tasakaalu leidmisel ja istumisel, kui sõidan paremale, seda sai ka jälgitud. Hobuse liikumisega kaasaminemine on ikka teine asi, eriti veel nii suure hobuse galopiliikumisega. Ei istunud ma sirgelt sügavalt sees ning sain kõva istakutrenni, nii et lihased mitu päeva olid valusad :D Põhivärk oli, et abaluud kokku ja nõjatuda veel tahapoole. Raske on ka käsi mitte liiga palju kasutada, kui tundub, et see mitusada kilo hakkab vales kiiruses vales suunas liikuma :D Igatahes jäin rahule. Rääkisime palju juttu, ladusin Ellenile hunniku uudiseid ette ja arutasime niisama.

Neljapäeval käisin Ruilas külas ja muud asjad olid ka niiet talli ei jõudnud.

Reede - Mare päev.

Laupäev läks Mustamäel vegeteerimise ja autoga sõitmise alla ning ei jõudnud jälle talli. Aga enam pole vahet ka.

Pühapäeval läksin tegin siis oma viimase sõidu Critega. Proovisin kõike seda, mida Ellen eelmine kord rääkis ja hästi läks :) Sain talt ikka väärt nõuandeid ja see viis asja jälle edasi. Niiet saime lõpetada kena positiivse kogemusega, Crite oli ka väga tubli. Pärast jalutasime muru peal ka ringi. Lühike aga intensiivne trenn oli. Tegin kõigepealt soojendavat traavi, siis natsa sammu. Ja siis töötasin traavis voltidel ja voldikaheksal. Galopis proovisin eelkõige ise õigesti istuda. Ja traavis-galopis see kerge koondamise teema. Lõpuks avastasin veel mingi reitega kinni hoidmise teema saladusi :D Aga seda peab uuesti proovima enne kui täpsemalt kirjutada :P

Ühesõnaga nüüd olen jälle hobuseta. Ise veel pidasin Elleniga trennide osas plaani ja lootsin, et ehk saan vähemalt korra nädalas edasi Critega sõita aga huiatki. Laura pole nõus, kavatseb ise sõita.

No comments: