Ruts müüdud!!!

Rutsike reisis täna Soomemaale koos oma uue pererahvaga. Ja sellega on minu ponide projekt lõpetatud ka.

Eile helistas Siiboja ja põrutasime käbe talli poole. Kuna tüdrukud oli vaja linna pealt kokku korjata Rutsiga hüvasti jätma, siis oli jube kiirustamine. Kui talli jõudsime, oli Siiboja juba seal. Võtsin käbe rutsi koplist, koorisin teki seljast. Kõigepealt tallivaatlus ja siis maneeži painutustesti tegema. Kõik oli korras ja paber sai vormistatud. Siis lasime ponid maneeži lahti jooksma, oi kuidas nad rallisid. Ei pidanud ajamagi, ise kimasid ringi. Eks energiat ole ka kogunenud selle ajaga. Tundus, et Trumm ei longanud enam maneeziliiva peal, eks Anett läheb mingi päev proovib ratsutada. Trummil lihased jumala taandarenenud :P

Täna kui talli jõudsime, siis võtsin vaid pange natukese kaeraga, korde ja koplist hobuse ja juba olimegi teel. Ruts jalutas treilerisse vabalt, ei mingit probleemi ei valmistanud. Sees andsin talle natuke kaera ka. Sõit sujus kenasti, eks Rutsil on juba kogemust ka. Sadamasse jõudsime plaanitust varem, ootasime veidi. Siis jõudsid ka soomlased. Ajasime kõigepealt paberid korda ja peale seda tõstsime Rutsi ümber. Värises ja kartis, võõras koht jne. Oma teki võtsin ära, nad panid enda oma asemele. Paks tallitekk, täitsa uus oli alles, Eskadroni oma :) Natuke passis teist treilerit kuid koos minu ja kaeraämbriga jalutas siiski usaldavalt peale. Pärast väikest kaerapala hakkas heina sööma :)

Rutsi uueks omanikuks on 10-aastane Malviina :) Vanemad peavad ratsakooli (www.salonratsastuskoulu.fi), ema on treener, õde võistleb suure hobusega jne. Ühesõnaga täitsa hobuseinimeste perekond. Toredad inimesed, käisid muide nädal tagasi Rutsi isiklikult ka vaatamas ja proovimas. Neil ratsakoolis ka hobustel jube hea elu, näiteks päevas max 2 tundi ja suured karjamaad, kuhu ei lubata kedagi hobuste puhkeaega segama. Hobuste heaolu nad seal tunnevad. Ühesõnaga hea ja asjatundliku kodu sai endale :)

Kahju mul nagu otseselt ei olegi, pigem hea meel, et kõik korras ja uus kodu hea jne. Loodan varsti pilte ja muljeid ka saada.
Igatahes, ole tubli Ruts!!!

No comments: