trennipäevik

Neljapäeval olime tublid ja sõitsime kolm komplekti hobuseid: B ja C, A ja E, K ja T. Ja sadulasaaga jätkub. B tundus alguses mitte kuigi hea, pea laiali otsas ja lihtsalt ringi jooksev. Sundisin end mitte liialt ratset kasutama ja proovisin järjekindlalt treenerilt saadud nõuandeid rakendada. Tundus täiesti tühi töö aga nühkisin kohusetundlikult oma serpentiine edasi, hoidsin ratsmed ühepikkused ja togisin säärega kus vaja. Ja siis sain tulemuse, läkski heaks ja õigeks. Isegi galopp oli ühtepidi lootustandvam kui varem. Justkui preemiaks väike motivatsioonipakett. C ilmselt oli nagu ikka, hetketi ehk rutakas. Aga ei mingit käiguvahet. A ja E olid päeval pätid ja trennis veidrad, kui nii võib öelda. A pani niisama pikali komistamisest ja E, kuigi esialgu näitas arengut, otsustas protestida suure putuka vastu ja polnud enam nõus koostöölepingut jätkama. Eks uuel päeval uus katse. T oli kohe täitsa veider. Pealtnäha tubli aga seest täis ebakindlust. Galopis tahtis õhku hüpata ja tundus nagu äksi täis aga mine tea, vb vahtis niisama ringi. Kui kohaneb, tulevad ka helgemad trennid. Koplisse lastes hüppas nelja jalaga õhku ja pani galopis minema. Viis minutit hiljem, kui kõiki söögile kutsuti, tuli jooksuga tagasi. Nunnu.

Reedel jõudsime enne vihma ainult kaks komplekti sõita. B ja H, T ja K. Trenni jätkasin B-ga samamoodi nagu eile ja oli samamoodi päris hea. Vähemalt mingi järgmine tase vahepealsega võrreldes. Saab juba pikemalt ka teha ilma põdemata. Galopp on aint veidi mahajäänum. Aga ega ma ei kiirustagi. Teise komplektiga käisime maastikul, proovisime teha pikalt järjest traavi. T käitus üle ootuste hästi, ei teinud lollusi ega midagi. Ainult täitsa märjaks läks, tal paks karv ka. Järves käisime ka jalgupidi, T nagu kala läks otse sisse ja K oli isegi nõus järele tulema ilma suurema protestita. Kogu ring tuli ca 8,5 km ja sai täitsa piisavalt kiiresti läbitud. Lisaks jooksis väike-B sadulaga platsil veidi, lahkudes meie meeldivast seltskonnast omal algatusel. Õhtupoole jäi vihm järgi vahepeal ja sain E ka ära sõita. Oli suht hea isegi, kuigi galoppi peale paari tõste ei teinud, sest vöö oli veits pikk. Lisaks käis A kordel ja C külalisratsanikuga sõitmas. Kordaläinud päev - 8 hobust tehtud.

Laupäeval tegelesime pool päeva põhuveoga. Õhtupoole tegin E-le patsid pähe ja filmisime. Päris korralik trenn tuli, selliseid peaks rohkem olema. Et võtad kätte ja teed ja natuke punnid ka ja saabki palju parem. Siis võtsime ette B ja K. Tähtis päev, sest oli B esimene maastik. Alguses oli veidi ärevil ja tegin platsil paar tiiru. Metsas puhises aga käitus tublilt. Minu pulss poleks kontrollist läbi läinud. K oli väga hea turvahobune. Enamuses tegime sammu, paar lõiku aint traavi. Viimasena tegin T-ga platsil päitsetega ja sadulata minitrenni. Raske oli seal täisistakus istuda, jalad olid kohe väsinud pärast. Tundsin ennast lõbusalt üleminekuid tehes ja ei viitsinud millegi keerulisemaga tegeleda.

No comments: