kolm hobust

Eelmine nädal oli mul kolm hobusekest sõita ja see on päris hästi mõjunud. Lisaks sellele, et kes rohkem teeb, see rohkem jõuab, sai meelde tuletatud tõsiasi, et mida rohkem erinevate hobustega sõita, seda paremad on enda tasakaal ja tunnetus. Ilmselt on ühe hobuse puhul oht jääda mingi probleemi/pinge taha toppama. Mitme hobuse puhul on kergem lõdvestuda ja ennast ümber sättida, iga hobune annab erineva tunde jne. Aga eks igasugune hea tunne eelda seda, et trenn ka hästi läheb :D Mul igatahes läks see nädal päris toredasti.

Remarkiga sõidan päitsetega vahelduseks ja päris hästi mõjub. Ilmselgelt talle ei meeldi, kui suulise otsas riputakse ja erinevalt tavalistest maasudest on ta tundlikum ja distsiplineerib sellega mind :D See tähendab, et kui väga palju eest kakkuda ja suulise peale jääda ja jõuga eest sõita, siis ta läheb närvi ja hakkab seda rohkem kiirustama. Mida rohkem eest tirid, seda kiiremini joosta tahab. Muidugi on ta ka suulisega ideaalne sõita ja reageerib märguannetele korrektselt aga iseenese harjumuste muutmiseks on päitsed suurepärane vaheldus. Niisiis ma mitte lihtsalt ei saa vaid lausa pean oma vigadega tegelema, sõitma vähem käega ja rohkem istaku+säärega ja jääma rahulikuks. Tulemused on üllatavad :)

Ootan nii väga õues sõitmist, et olen käinud enne/peale trenni väliplatsi ümber pinnast testimas :D Aga maastikule küll praegu ei saa... ja sellest on paganama kahju!

No comments: