Katsete teine päev

Hommik algas sellega, et poole üheksa ajal Triin helistas ja tegi häiret. Nimelt olid hobused lahti ja siis ma tormasin appi. Muidu oleks pidanud kell 9 hakkama katseid tegema. Kui ma kohale jõudsin, olid hobused tagasi aias kuid siis nad pressisid ennast jälle läbi ja siis ma püüdsin neid ja kuna mõni oli mingi 2x enne juba välja roninud, siis viisin 2tk talli, kelle esimese hooga kätte sain. Kolmanda põgeniku tõin ka ära, tema sai koplisse. Siis ootasime Kaarit ja rääkisime juttu ja lõpuks ei jõudnudki kohe hommikul enam neid katseid ära teha, kuna kell oli palju. Lisaks oli Kaaril vaja enda hobusele uuesti surakas anda, et talle meelde ei jääks, et välja minna saab. Siis tulin ise ka ära hommikust sööma.

Mingi aja pärast läksin jälle talli. Kõigepealt otsustasin vahelduseks natuke bokse teha. Noh nii Triinule üllatuseks. Tegin siis Trummi ja Riksu omad ära kenasti, suht ruttu läks. Siis pesin nende veekünad ära. Peale seda võtsin Trummi soolahoidja ette, mis millegipärast oli alt mingit söödasodi täis. Koristasin selle ära, endal käed tumepunased. Siis puhastasin oma mõned nahkasjad ära, mis hallitama olid läinud ja viisin need hoopis endale kappi riietusruumi, seal ehk kuivem. Peale seda võtsin Riksi ette. Ei tahtnud kopliväravast hästi läbi tulla. Tallis ei tahtnud üksi kuidagi olla aga mina ikka sundisin ja siis jauras ja tõmbas tallivahenööri ühe küljest ära. Siis panin ta boksi ja tõin Trummi seltsi. Ikka tahtis õue minna aga no nüüd ta polnud vähemalt üksi. Panin varustuse peale ja läksin kordetama. Kõigepealt lasin joosta traavi korde päitsete küljes ja siis panin suuliste külge. Jooksis päris kenasti. Siis proovisin tutvustada suulisemärguandeid. Lõpuks tegin topeltkordet ja ohjamist, päitsete kaudu. Sai väga hästi aru, jäin tõesti rahule. Kui vaateulatusest välja jäin ehk siis selja taha, siis oli natuke keerulisem tal. Riksiga ühel pool, lasin ponid jälle koplisse. Viisin veel veed ka mõlemile boksi ja läksin koju.

Õhtul läksin kolmandat korda talli, sest katsed oli siiski vaja ära teha. Tegime koplile uue värava maneeži juurde, et saaks hobuseid kiiremini võtta. Kaari filmis, mina jalutasin hobuseid katseväljakule ja ära ning Triin jälgis oma lauakese tagant hobuste reaktsioone. Esimene oli Trumm. Tal oli väga hea meel, et süüa sai ning teadis täpselt, kus on kaer ja tegi ilusti oma lähenemised ära. Teistele täpsustuseks siis, et katseplatsil on 2 ämbrit, kus ühes on kaer ja teises ei ole. Oleme hobustele õpetanud käe kõrval ainult kaeraga ämbrini minekut, teise juurde pole viinud. Nüüd siis on neil vaja iseseisvalt minna kaera sööma. Seda tegi kenasti ka Ronald. Siis tulid meie teistmoodi ponid. Riks ikka ei saanud üle ega ümber sellest teisest ämbrist. Kiikas ja kiikas ikka selle poole. Lahtiselt minnes siis lasime tal selle teise üle nuusutada ja siis läks kohe õige juurde. Ja järgmised korrad läks kaarega õige juude, veidi nagu oleks ikka kiikand sisse sinna teise kaugelt, et äkki on midagi ilmunud. Vigri käis seekord päris kenasti õige ämbri juures. Ja Trumm vana naljatilk nillis pärast mitu korda värava juures, et äkki saab jälle sööma, hr.Nälg nagu ta on :D Vähemalt on praeguse seisuga ponil hea mälestus maneežist :) Pärast veel lobisesime niisama ja oligi kõik.

No comments: