Tegusad päevad

Viimastel päevadel on väga palju erinevaid asju ära tehtud. Võib lausa uhke enda üle olla :D Kristi on ka kaasas käinud ja pildimaterjali tekitanud :)

Reedel pandi maneeži rada üles ja tegime mõlemale ponile vabahüppeid :) Said vahelduseks üksi kalpsamist harjutada, see tuleb kasuks! Ideaalis võiks nad pea iga nädal natuke ise ja natuke sadulas harjutada aga.. jah :D Hüppasid nunnult nagu ikka.
Laupäeval sõitis Kristi Odiniga, mina Rutsiga ja Anett Trummiga. Trumm oli veits ärevil sellest, et ta vahelduseks valges maneeži sattus. Mõelge kui õudne, kui õuest valgus sisse paistab ja kõik näha on :D Naljatilk.. Seetõttu ka jooksis vähe jäigemalt aga trenni nad said tehtud. Mina otsustasin Rutsiga hüpata seni, kuni midagi väga hästi videole saab. Keskmised klipid tulid kokkuvõttes aga Ruts oli tubli. Panin kõik takistused 80cm, ei ühtegi tõrget, mõned mahaajamised minu süü tõttu. Kõige raskem on pealuu sisse taguda, et istu rahulikult, oota lõpuni, ära ise sammu säti, ära sega hobust vaid lase tal hüpata. Ma tahaks ikka teda vahel lendu ajada ja vahel ise ees minema hüpata, totrus muidugi :) Minule oli see väga hea treening, sain harjutada, arvestades et ma siiski kardan veel hüpata.

Lisaks tegime enne trenni ponidele ilusalongi. Jalad said sopast puhtaks pestud, sabad 2x shampoonitatud. Päris õiget tooni viimaseid muidugi ei saanud :D Aga jupi lõikasin mõlemil otsast ära, et järgmine pesupäev lihtsam oleks. Trummil oli saba lausa maani juba, paks ja kasvab ka kiiresti. Väljakasvanud lakakohad sai ka ära lõigatud, s.o siis sadula juurest ja kukla tagant päitsete/valjaste kohalt. Pikad jõhvid kõik palsamiga kokku tehtud ja läbi kammitud. Peale trenni jõudsin koolisõidusadula ka korralikult nahaseebiga puhastada, teisi asju kahjuks mitte. Nahast poni laia koolisõiduvöö puhastamine võtab paaalju aega :D

No comments: