Toredad hobused

Juhtus nüüd nii, et ega 2020. aastal ei juhtunudki suurt midagi. Käisin vahelduva eduga hobuseid kammimas-värkimas ja oligi kõik. 

Nüüd olen mõned korrad isegi ratsutanud. Maitse sain suhu nii, et sain talli hobusega metsa matkama minna. Traav ja galopp ja kõik tuli meelde ja oli nii lihtne, nagu olema peabki. 

Siis tuli plaan jälle Trummiga trenni tegema hakata. Ma ei julge lubada, et õnnestub regulaarsust hoida. Aga algust sai tehtud.

Esimene trenn oli ratsa sadulata ca pool tundi sammu. Teise hobuse sabas, sest üksi ta ju kodust eemal ei käi. Saatsin teise ratsaniku väikse ringiga metsani ja tulin igaks juhuks käe kõrval jalutades tagasi. 

Järgmisel korral võtsime juba suuna otse metsa, seal väike tiir ja tagasi. Kokku ca tund aega sammu. Seekord panin sadula ka, et endal kindlam oleks. Poni oli heas tujus ja käitus väga meeldivalt. 

Siis plaanisin üksi kodu juures põllul sõita aga poni tegi üsna ruttu selgeks, et mingi mõttetu tiirutamisega me ei tegele. Ma siis pärast veerandtunnist "trenni" lõpetasin poni kiusamise. 

Ja rohkem polegi võimalust olnud ja ei tea kunas jälle saab. Poni oskab trikitada ka nii nagu vanastigi. Näiteks ühel päeval ma ei saanudki teda koplist ära toodud, sest ta lihtsalt ei tulnud. Kätte annab ta alati aga ca 20 meetri pärast jäi seisma ja kõik, tema edasi ei tule ega talli juurde minna ei taha. Meelitasin porgandiga aga äsja toodud heinarullid karjamaa teises otsas ja kari sõpru olid paremad. Teades tema sihikindlust ja oskust ennast kehtestada, andsin ma alla ja lasin tal tagasi galopeerida. Karja juurde tagasi minemine galopis on üsna tema moodi, samuti karjamaal mänguhoos õhuhüpete tegemine ja galopikiirendused. Kui tahab, on väga krapsakas ja energiat täis, kui ei taha, siis venib ja seisab. Kaval hobune!

Loto on täitsa toredaks kasvanud. Ja suureks. Meenutab Brukit paljudes asjades. Täna tõin ta Trummi kõrvale lasipuu äärde. Kuigi nad ühes koplis ei ela, siis kõrvuti seisid nagu koguaeg teeks seda. Mõlemad hobused õnneks loomu poolest leplikud ja mõistlikud, ei taha tüli norida. Kasutasin nende head läbisaamist ära ja läksin nendega koos mööda teed jalutama. Oluline samm Loto koolitamisel! Nad täiustavad üksteist hästi, üks on julge ja teine rahulik. Söötsin neile porganditükke ja nautisin talveilma ja ajaveetmist koos oma hobustega. 



No comments: