maastik!

Laupäeval käisin Trummiga maastikul koos teistega. Ilm oli kena kevadine ja Anett oli eelmisel päeval enamus Trummi rõõmudest ka enda kaela ära saanud :D Ainult korra sain korraliku küünla, muidu väga ei jauranud. Tore oli, teed olid head, seltskond oli hea. Ligi 12km ringi tegime ära :)

Esmaspäeval sõitsin maneežis, tegin ratsastust. Alguses tegelikult panin kolm maalatti sik-sakis, et igav ei oleks. Aga neid väga palju ei sõitnudki, selle asemel proovisin igast muid harjutusi. No ja jälle sain ma imestada, milline "tropist imeponi" see Trumm ikka olla võib. Küsid harjutusi, mida ise ei oska ja poni ei oska ja siis need isegi tulevad välja :D Uskumatu, mina aru ei saa kes neid kellele siis õpetanud on, kui kumbki ei oska aga mõlemad teevad. Proovisin siis kõike, mis pähe tuli esimese hooga: sääre eest astumine, õlad sees, küljendamine, traavers, kontra, jalavahetused. Eks osa tuli paremini ja osa halvemini välja aga ime et üldse midagi välja tuli mu meelest. Poni nii kergelt reageerib ja nii püüdlikult töötab kaasa. No ja jälle ma kiidan teda. Igatahes sõitsin ta siis üsna märjaks ja läksime jalutasime natuke õues kenas kevades. Et harjutada teda üksinda maastikul käima jälle. Minnes muutus samm järjest aeglasemaks ja aeglasemaks, stekki anda ka ei julgenud, äkki veel teeb küünalt või paneb kodu poole punuma aga saime ikkagi kolmnurgani üksmeelel ära ja siis tulime tagasi, palju kiirema sammuga. Pärast väike püherdus maneežis ning karvanühkimine koos maitsva mashiga toas.

Teisipäeval tegin kergema trenni, et poni mitte liiga ära koormata. Tegin kerge soojenduse, niisama traavi-galoppi, paar korda traavis üle maalati. Ja siis tulin põlvekõrgust penerolli erinevatest pööretest. Sai natuke võimeldud ja edasi tuli juba kohustuslik jalutuskäik õues mööda teed. Seekord oli tuul, laperdav kuivav pesu oli väga kole aga saime kenasti hakkama. Püherdada lasin ka, mashi ja müslit söötsin ka ning teki vahetasin natuke õhema vastu välja.

No comments: